رشد گرافیکی در بازی های ویدئویی و سخت افزار رایانه ها همیشه متناسب بوده است. تولیدکنندگان GPU مانند Nvidia یا AMD پردازنده های گرافیکی جدیدی را عرضه می کنند که می تواند گرافیک بهتری را استفاده کند و به توسعه دهندگان بازی اجازه می دهد بازی هایی با گرافیک بالاتر بسازند.
همچنین ، از طریق فناوری DLSS (Deep Learning Super Sampling) از Nvidia ، می توان عملکرد بازی را به طور قابل ملاحظه ای بدون هیچ گونه معایب اساسی و با حفظ کیفیت بصری بهبود بخشید.
DLSS چیست؟
DLSS یک فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی است که توسط Nvidia توسعه یافته است. این فناوری متکی به سخت افزار خاصی به نام Tensor Cores است که فقط در کارت های گرافیک RTX یافت می شود. کاری که انجام می دهد این است که از هوش مصنوعی یا فناوری یادگیری عمیق برای ارتقاء تصاویر از وضوح پایین به وضوح بالاتر استفاده می کند در حالی که (تقریبا) همان سطح کیفیت بصری را حفظ می کند. همه اینها FPS بیشتری را در اختیار کاربر قرار می دهد.
این امر به ویژه برای کاربرانی مفید است که می خواهند بازی ها را با کیفیت 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه یا بیشتر اجرا کنند. بدون بهترین کارت گرافیک ممکن ، دستیابی به این امر غیرممکن است. اما با روشن کردن DLSS ، این امر امکان پذیر می شود. این گزینه رزولوشن اصلی را به رزولوشن پایین تری کاهش می دهد ، برای مثال p1440 ، تمام پیکسل های از دست رفته را پر می کند تا تصویری مشابه رزولوشن اصلی ارائه دهد.
چرا باید از DLSS استفاده کرد؟
اطلاعاتی که تا اینجای کار مطرح کردیم ممکن است شما را در این فکر فرو ببرد که چرا باید از این فناوری جدید استفاده کنید. پاسخ ساده است. DLSS با یادگیری عمیق تمام مقیاس های کوچک را ارتقاء میدهد تا درنهایت عملکرد بسیار بهتری را برای شما فراهم کند.
در برخی موارد ، DLSS می تواند کیفیت بصری را تحت تأثیر قرار دهد ، به ویژه در بازی های ویدئویی که DLSS به نسخه 2.0 به روز نشده است.
اگرچه ذکر این نکته ضروری است که همه بازی ها از این به بعد از نسخه 2.0 و بالاتر پشتیبانی می کنند.
دستاوردهای عملکرد
مزیت اصلی استفاده از این فناوری جدید بدست آوردن FPS بیشتر در بازی ها است. میزان عملکرد بیشتر شما بستگی به وضوح اصلی ، GPU ، بازی و کیفیت DLSS دارد. معمولاً کاربران می توانند از بین حالت (mood)های مختلف مانند کیفیت(Quality) ، متعادل(Balanced) و عملکرد (Performance)انتخاب کنند.
با استفاده از گزینه Quality ، بهترین کیفیت بصری ممکن و کمترین افزایش عملکرد را به دست می آورید. گزینه Balanced چیزی بین این دو است. در حالی که گزینه Performance می تواند عملکرد را تا 70 افزایش دهد که باعث کاهش قابل توجه کیفیت بصری خواهد شد.
دسترسی
نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم این واقعیت است که DLSS باید به صورت دستی در هر بازی ویدیویی با کمک توسعه دهندگان پیاده سازی شود. اگرچه این فرایند پیاده سازی با DLSS 2.0 و سایر به روز رسانی ها بسیار آسان شده است ، اما هنوز هم موانع زیادی برای دسترسی به آن وجود دارد.
در زمان نگارش این مقاله ، حدود 30 تا 40 بازی ویدیویی وجود دارد که DLSS را با موفقیت اجرا کرده اند. این تعداد کمی نیست و احتمالاً در آینده نیز افزایش می یابد ، اما با توجه به تعداد بازی های موجود و چند بازی دیگر که در سال 2021 منتشر می شوند ، برای برآوردن نیازهای همه کافی نیست.
در اینجا برخی از بازی های محبوب تر که دارای پشتیبانی DLSS هستند آورده شده است:
• Metro Exodus Enhanced Edition
• Watch Dogs: Legion
• Call of Duty: Black Ops Cold War
• Warzone
• Control
• Death Stranding
• Cyberpunk 2077
• Minecraft for Windows 10
• Monster Hunter: World (1.0)
• Shadow of the Tomb Raider (1.0)
• Nioh 2
و …
چند بازی ویدیویی جدید هم پشتیبانی DLSS را فراهم کرده اند برای مثال: F1 2021 ، Red Dead Redemption 2 ، Rust ، Doom Eternal ، Myst ، No Man’s Sky ، Metro Exodus Enhanced Edition ، Chernobylite و …
البته لازم به ذکر است که متاسفانه ، به این دلیل که DLSS فقط توسط GPU های RTX قابل استفاده است ، میزان دسترسی کاهش میابد.
آیا DLSS ارزش استفاده دارد؟!
در پاسخ به این سوال باید گفت بیشتر اوقات ، بله ، قطعاً. اما ، گاهی اوقات ، خیر! اگر کارت RTX دارید ، هیچ دلیلی وجود ندارد که این ویژگی را فعال نکنید .
در بازی های تک نفره ، بهتر است حالت کیفیت (Quality mode) را برای داشتن بهترین تصاویر بصری انتخاب کنید و برای بازی های چندنفره ، می توانید از حالت Balanced یا Performance استفاده کنید.