
اهمیت آشنایی با انواع کارت گرافیک
کارت گرافیک (Graphics Card) به عنوان مهمترین بخش یک کامپیوتر برای انجام پردازشهای گرافیکی شناخته میشود. بار اصلی در تمام کارهای مربوط به رندرهای سهبعدی و پردازشهای بازیها بر عهده این بخش و پردازنده سیستم است. هر کارت میتواند برای یک کار خاص ساخته و ارائه شده باشد که شما قبل از خرید کارت نیاز است تا اطلاعاتی جامع نسبت به آن داشته باشید.
در این پست سعی می کنیم تا این نکات را به طور کامل بررسی کنیم.

مشخصات اصلی در یک کارت گرافیک
مشخصات کارتهای گرافیکی به طور کلی از روی نام آنها قابل تشخیص و بررسی هستند. برای مثال در MSI GAMING GeForce RTX 2080 Ti 11GB GDRR6 یکی از کارتهای نسبتا جدید در مارکت جهانی است. حال تقسیم بندی و مشخصات کلی به صورت زیر انجام میشود.
MSI GAMING GeForce RTX 2080 Ti 11GB GDRR6
سازنده، سری، برند، مدل پردازنده گرافیکی، حجم حافظه ویدئویی
چرا به کارت گرافیک جدید نیاز دارید؟
قبل از این که اقدام به خرید کارت گرافیک کنید ابتدا باید برای این سوال، یک جواب مناسب پیدا کنید. چرا شما میخواهید یک کارت گرافیک جدید تهیه کنید؟ استفاده شما برای بازی است یا برای پروژههای رندر نیاز به ارتقا گرافیک خود دارید؟ بررسی کامل این سوال به شما کمک میکند تا بهترین انتخاب را در زمان خرید داشته باشید. برای نمونه اگر قصد شما از خرید گرافیک جدید فقط انجام بازیهای روز باشد، نیازی نیست لزوما بهترین مدل کارت گرافیک خریداری شود. چون با صرف هزینهی پایین نیز میتوانید گرافیکی خریداری کنید که همهی بازیهای روز را با اعمال تنظیمات متوسط یا پایین اجرا کند.
اگر انجام بازی با کیفیت بالا برایتان مهم است، میتوانید به گرافیکهای گرانقیمتتر رجوع کنید. برخی از کاربران نیز برای کار با برنامههای گرافیکی و ویرایش فیلم و تصویر به گرافیک نیاز دارند که معمولا گرافیکهای گیمینگ به خوبی از عهدهی انجام این کار بر میآیند. بنابراین اگر در کنار بازی کردن نیاز به گرافیکی برای کار با برنامههای گرافیکی دارید، بهتر است سراغ گرافیکهای رده بالا بروید. چراکه میتوانید در دراز مدت نیز از آنها بهرهی کافی ببرید.
ظرفیت منبع تغذیه (Power) شما چقدر است؟
کارت گرافیک به تنهایی یکی از تعیین کنندههای قدرت مورد نیاز پاور است و به همین دلیل است که ظرفیت منبع تغذیه، یکی از موارد مهم است که شما در زمان خرید سیستم باید به آن توجه کنید. ساختار کارتهای گرافیکی بسیار پیچیده و سازمان یافته است و قدرت پردازشیشان چند ترافلاپس (TFLOPS) است و همین یکی از دلایلی است که مصرف برق زیادی دارند. کارت گرافیکهای فعلی که در بازار موجود است معمولا به منبع تغذیهای بیشتر از ۳۰۰ وات نیاز دارند. دقت داشته باشید که برندهای معتبر مانند GREEN و Cooler Master و Thermaltake در مورد این موضوع صدق میکند. همچنین کانکتور تغذیه در پاور یکی از موارد است که شما باید حتما آن را بررسی کنید. برای مثال شما برا خرید کارت گرافیک Rx 580 8GB نیازمند یک 8 پین هستید. پس در زمان خرید کارت گرافیکی حتما باید ظرفیت پاور خود را بررسی کنید و اگر این ظرفیت کافی نیست شما نیازمند ارتقاء پاور هستید.

پهنای باند حافظه
پهنای باند حافظه مقدار حافظهای است که پردازنده گرافیکی در یک ثانیه به آن دسترسی دارد. به طور کلی میتوان گفت هرچه این مقدار بیشتر باشد معمولاً بهتر است.

ویژگیهای گیمینگ در کارت گرافیک
امروزه یکی از کاربردهای اصلی کارت گرافیک در گیمینگ است. بازیهای جدید اگر در بالاترین کیفیت خود اجرا شوند برای شما تجربه بهتری را رقم خواهند شد. برای ایجاد این کاربری سازندگان پردازندههای گرافیکی محصولات خود را با سریهای خاصی مشخص کردهاند. کمپانی Nvidia پردازندههای گرافیکی خود را با GTX و RTX و AMD آن را با RX مشخص کرده است.
علاوه بر این موارد شما در هنگام خرید کارت باید به مشخصات مربوط به وضوح تصویر، نرخ فریمدهی، فیلتر های نرم افزاری، فناوری های مورد پشتیبانی و غیره توجه کنید. همچنین برای استفاده از بهترین سیستم خنککننده در کیس باید از میزان مصرف انرژی و حرارت تولیدی کارت خود اطلاع داشته باشید.