با گذر زمان و پیشرفت روز افزون تکنولوژی هم اکنون شاهد جدی ترین و مطرح ترین تکنولوژی یعنی واقعیت مجازی در حوزه گیمینگ هستیم. البته این حوزه فقط مخصوص گیمینگ نیست و در حوزه های مختلفی قابل استفاده است.
اما واقعا واقعیت مجازی یا virtual reality چیست؟ چیزی شبیه به رویای زنده. یعنی کاربرد وارد دنیای رویایی خود با جهان واقعی میشود. دنیایی که در آن توانایی اجرای عجیب ترین و جذاب ترین ایده ها را داریم. در مکان هایی که در رویا آن را تصور میکنیم قدم بگذاریم. از محصولاتی که خریدن آنها آرزوی محال است استفاده کنیم یا حتی در بازی ویدیویی مورد علاقه خود حاضر شویم.
اما اینها همه تنها گوشه ای از کاربردهای بی شمار این تکنولوژی است.
پزشکی :
استفاده های بیشماری میتوان از واقعیت مجازی در پزشکی کرد. مثلا قرار دادن فرد مضطرب در موقعیت های دلهره آور برای درمان اضطراب یا افسردگی که باعث میشود احساس امنیت در فرد تقویت شود.یا شبیه سازی اتاق کودکانی که به دلایلی در بیمارستان بستری شدند.
صنایع دفاعی :
استفاده از واقعیت مجازی در صنایع نظامی توسط شرکت کره ای به نام DoDAAM بود که از این تکنولوژی برای آموزش پریدن نیروهای نظامی با چتر و تبدیل هدست به دوربین چشمی برای تک تیراندازها استفاده کرد. شرکت بریتانیایی pletex از واقعیت مجازی در صنایع نظامی و دفاعی استفاده کرده است، با آماده سازی پلتفرمی تشکیل شده از سنسور های ویژه امکان شناسایی مشکلات پزشکی در میدان نبرد را فراهم میکند.
معماری :
ارزنده ترین مزیت استفاده فراهم کردن امکان تعامل از نزدیک بین طراح با پروژه های تکمیل شده است. همچنین استفاده از این تکنولوژی امکان بررسی دقیق و واقع گرایانه ابعاد و اندازه های طرح مورد نظر را فراهم میکند. Jon Brouchoud مؤسس Arch Virtual معتقد است به زودی شاهد برپایی کلاسهایی ویژه در حوضه معماری خواهیم بود که به استفاده از هدست های واقعیت مجازی اختصاص دارد و از این طریق کاربر میتواند به بخش ها و قسمت های مختلف ساختمان طراحی شده سر بزند و حتی از ابزار های تعاملی برای ایجاد تغییرات استفاده کند.
هنر :
به زودی امکان ایجاد آثار هنری در قالب استفاده از محیطی سه بعدی فراهم خواهد شد. موانع فیزیکی کاملا حذف میشود و تخیلات و تصویر سازی شخصی اهمیت بسزایی پیدا میکند. در همین راستا گوگل اپلیکیشن Tilt Brush را توسعه داده تا کاربر امکان استفاده از قلم موی مجازی را داشته باشند.
تعاملات اجتماعی :
مارک زاکربرگ در ۶ اکتبر سال گذشته سلفی جدیدی منتشر کرد که در آن آواتار انیمیشنی خود تبلتی در دست دارد و در صفحه نمایش تصویر همسر زاکربرگ به چشم میخورد. با این طرح میتوان به تعامل افراد با یکدیگر و گفت و گوی مجازی افراد در پلتفرم های اجتماعی نظیر فیسبوک تعمیم داد.
آموزش :
با استفاده از این تکنولوژی به زودی دانش آموزان دیگر نیازی به حضور در کلاس های درس به طور فیزیکی نخواهند داشت و حتی امکان شرکت در دوره های مختلف تاریخی خواهند داشت. مثلا دوره زندگی دایناسور ها یا ورود به بدن انسان ها در قالب سلول برای شناخت بیشتر اندام ها.
کسب و کار :
پتانسیل های واقعیت مجازی در این حوزه را میتوان در یک اتاق خالی احساس کنید. که در آن فقط یک تبلت در دست شماست و اتاق ساده شما به دفتر کار پیشرفته ای تبدیل خواهد شد که در آن همکاران و حتی مدیرعامل شرکت در کنار خود خواهید دید.
ورزش :
در حوزه ورزش واقعیت مجازی به حذف زاویه دید کمک میکند. بدین صورت که تمامی حرکات ورزشکاران از زوایای مختلف قابل مشاهده است. این تکنولوژی نگاهی کامل به جریانات مسابقات هاکی ، ماراتون و… برای ما فراهم میکند. نه تنها فقط برای تماشاچیان حتی نمونه ای کاربردی برای تمرینات تیم های حاضر در NFL است. استفاده از واقعیت مجازی در حوزه ورزش بازیکنان را از صدای شیپور های مخصوص به نام Vuvuzela تماشاچیان که باعث به هم خوردن تمرکز آنها میشود نجات میدهد.
سفر و گردشگری :
اشخاصی که دوست دارند شخصا در موقعیت های جذاب سفر حضور داشته باشند به این تکنولوژی علاقه مند نیستند اما دیگر کاربرانی که امکان بازدید از مکان های گردشگری را ندارند از پتانسیل این بخش به خوبی بهره مند خواهند شد.
از سال ۲۰۰۱ با راه اندازی گوگل ارث با این پتانسیل آشنا شدیم و شاهد پیشرفت هرچه بیشتر این تکنولوژی بوده ایم. حتی هم اکنون امکان این فراهم شده است تا جهان هستی را از منظر فضانوردان ببینیم.
هدست واقعیت مجازی Oculus Quest 2 128GB محصول Facebook یکی از بهترین پیشنهادهایی است که شما میتوانید با قیمت بسیار مناسب تهیه کنید.