به دلیل نوسان قیمت، لطفا قبل از خرید تماس بگیرید! (09151077127)

راهنمای خرید هدست گیمینگ

بهزاد فرخ پیبهزاد فرخ پی
450 بازدید
gaming headset

یک هدست گیمینگ خوب می تواند کیفیت صدای خوب و ایده آلی که شما برای بازی موردنظرتان نیاز دارید را ارائه دهد. با این حال گزینه های مختلفی در بازار وجود دارد که به خصوص در بازار امروزه کار را برای انتخاب سخت می کند و همه آنها ارزش خرید را ندارند.

برای این که مطمئن شوید پولتان هدر نمی رود و خرید درستی انجام می دهید ما یک سری ویژگیها را در این مقاله بررسی می کنیم که برای یک هدست گیمینگ خوب وجودشان الزامی است و به شما کمک می کند که خرید بهتری انجام دهید.

1. هدفون گیمینگ یا هدست گیمینگ؟

Headphone vs Headset

اولین موضوعی که شما باید لحاظ کنید این است که به دنبال هدفون گیمینگ هستید یا هدست گیمینگ؟ بنابراین باید ببینیم تفاوت این دو در چیست.

هدفون گیمینگ = هدفون معمولی + میکروفون جداگانه

هدفون های گیمینگ همان هدفون های معمولی هستند که علاوه بر گیمینگ برای موسیقی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. اما نکته ای که باید در نظر گرفت این است که اکثر هدفون ها دارای میکروفن نمی باشند و شما باید برای یک میکروفن خوب هزینه ای جداگانه پرداخت کنید.

به عنوان مثال یکی از گیمرها و استریمرهای معروف به نام Ninja که شهرتش بیشتر برای استریم کردن بازی Fortnight است از هدفون Beyerdynamic DT 990 Pro و میکروفون Audio Technia AT 2035 استفاده می کند.

مزیت هدفون گیمینگ :

در این حالت شما دستتان کاملا برای انتخاب بهترین هدفون و بهترین میکروفون موجود در بازار باز است و محدودیتی در این زمینه ندارید و در زمینه موسیقی و یا حتی تماشا کردن فیلم هدفون ها از کیفیت صدای بسیار خوبی برخوردارند.

نقطه ضعف هدفون گیمینگ :

احتمالا تا الان می توانید حدس بزنید که یکی از نقاط ضعف هدفون های گیمینگ نیاز به هزینه بیشتر می باشد در مقایسه با هدست های گیمینگ. علاوه بر این هیچ تضمینی است که شما کیفیت به مراتب بالاتری را در زمینه گیمینگ دریافت خواهید کرد.

نکته دیگر این است که شما اگر از آن دسته افرادی هستید که زیاد به سفر می روید همراه بردن هدفون و میکروفن جداگانه مسلما کار سخت تری است نسبت به یک هدست گیمینگ که همه چیز را در یک پکیج ارائه می دهد.

هدست گیمینگ = هدفون + میکروفون داخلی + امکانات گیمینگ

در مقایسه با هدفون های گیمینگ ، هدست های گیمینگ دارای میکروفن داخلی بوده و شما نیاز به پرداخت هزینه ای جداگانه برای خرید میکرفون ندارید. همچنین شما می توانید از امکانات گیمینگ مثل صدای فراگیر مجازی ( Virtual Surround Sound ) و یک سری امکانات دیگر که از طریق نرم افزارهای مخصوص هدست یا دکمه های روی هدست مشخص شده اند استفاده کنید.

مزیت هدست گیمینگ :

ساده بودن و دارا بودن همه امکانات در یک پکیج آماده مهم ترین برتری هدست های گیمینگ نسبت به هدفون های گیمینگ می باشد و بیشتر آنها نیاز به انجام تنظیمات تکنیکال برای اینکه به بهترین صدای ممکن دست پیدا کنید ندارند و از لحاظ قابل حمل بودن بسیار از هدفون های گیمینگ راحت تر هستند.

امروزه طراحی هدست های گیمینگ از ظاهر شیک و طراحی باریک برخوردارند و علاوه بر گیمینگ برای موسیقی و تماشا کردن فیلم نیز مناسب هستند.

اما نکته دیگر مقرون به صرفه بودن تر هدست های گیمینگ نسبت به هدفون های گیمینگ می باشد به این دلیل که شما نیاز به پرداخت هزینه بیشتر برای میکروفونی جداگانه نمی باشید.

نقاط ضعف هدست گیمینگ :

کیفیت صدای درجه 2 در زمینه موسیقی. با این که در سال های اخیر کیفیت صدای هدست های گیمینگ پیشرفت کرده ولی باز هم در زمینه های دیگر مثل گوش دادن به موسیقی و تماشای فیلم در مقایسه با هدفون های گیمینگ از کیفیت صدای کمتری برخوردارند.

به این دلیل که سازنده ها به دنبال استفاده از یک میکروفون خوب و کیفیت صدای خوب در یک هدست گیمینگ بدون این که هزینه ای زیادی صرف آن کنند هستند بنابراین هدست های گیمینگ از کیفیت ساخت خوبی در مقایسه با هدفون های گیمینگ برخوردار نیستند.

به صورت خلاصه جواب درست یا غلطی در اینجا وجود ندارد و کاملا به سلیقه شما بر می گردد و اگر فقط گیمینگ برایتان مهم است ، هدست های گیمینگ بهترین گزینه هستند در حالی که اگر عوامل دیگری مثل کیفیت صدای بهتر در سایر زمینه ها و میکروفون بهتر برایتان مهم است، قطعا هدفون های گیمینگ انتخاب بهتری هستند.

2. پلتفرم گیمینگ شما کدام است؟

Gaming Platform

پلتفرم گیمینگ شما می تواند بر انتخاب هدست گیمینگ مناسب تاثیر گذار باشد، پلتفرم های گیمینگ امروزه عبارتند از :

Windows PC – MAC – Sony Playstation 4 ,5 – Xbox One X- Nintendo Switch

به صورت کلی هدست ها با جک 3.5 میلی متری متصل می شوند که در بیشتر پلتفرمها کار می کنند، هر چند باید این نکته را در نظر گرفت که به خاطر این که استفاده از بعضی از امکانات یک هدست گیمینگ نیازمند نرم افزارهای خاص می باشد، شاید در این زمینه در پلتفرم مورد نظرتان با محدودیت مواجه شوید.

یکی از بهترین مثال ها در این زمینه هدست گیمینگ Sony Playstation Wireless Gold and Platinum است که در کنسول های سونی شما از ویژگی مثل صدای 7 کاناله می توانید استفاده کنید ولی اگر به کنسول Xbox وصل کنید از این قابلیت محروم می شوید.

Surround Sound یا قابلیت صدای فراگیر یکی دیگر از ویژگیهایی است که برای برخی گیمرها اهمیت دارد و شما باید این موضوع را در نظر بگیرید که کنسول های Sony و Microsoft Xbox تنها تعداد انگشت شماری از هدست های 7.1 را ساپورت می کنند. بنابراین قبل از خرید هدست گیمینگ از سازگاری آن با پلتفرم گیمینگ خود اطمینان حاصل کنید.

3. هدست های گیمینگ سیم دار یا بی سیم؟

wired vs wireless

هدست های گیمینگ سیم دار و بی سیم نقاط مثبت و منفی خودشونو دارند، انتخاب مناسب در این زمینه می تواند بر استایل گیمینگ شما تاثیر زیادی بگذارد.

اتصال سیم دار از یک سری کابل ها مثل جک های 3.5 میلی متری یا USB استفاده می کنند.

مزیت های هدست های سیم دار :

در مقایسه با هدست های بی سیم قیمت به مراتب کمتری دارند. همچنین در بعضی وقت ها امکانات بیشتری را با قیمت کمتری نیز ارائه می دهند که از نظر اقتصادی آنها را کاملا به صرفه می کند.

یکی دیگر از مزیت های هدست های سیم دار، تنوع در انتخاب از پایین رده تا بالا رده می باشد و دز این زمینه گزینه های بسیاری را در اختیار شما قرار می دهد.

در نهایت عدم نیاز به شارژ یکی از برتری های مشخص این نوع هدست ها می باشند که شما برای مدت زمان طولانی و بدون نگران از تمام شدن شارژ باتری می توانید از آنها استفاده کنید.

نقاط ضعف هدست های سیم دار :

پتانسیل خرابی بیشتری در مقایسه با هدست های بی سیم دارند و به خصوص اگر از کابل هایشان به خوبی نگه داری نشود به مرور زمان ممکن است باعث پوسیدگی و حتی قطع شدن اتصالشان بشود.

این هدست ها از محدودیت حرکتی نیز برخوردارند به عنوان مثال اگر بخواهید با تلویزیون خود گیم بازی کنید و در فاصله دوری ( به عنوان مثال تخت ) قرار بگیرید، طبیعی است که هدست های بی سیم در این زمینه راحت تر هستند.

هدست های بی سیم دقیقا نقطه مقابل هدست های سیم دار هستند و از کابلی برای اتصال استفاده نمی کنند، در عوض از تکنولوژی بلوتوث یا دانگل USB استفاده می کنند.

مزیت های هدست های بی سیم :

هیچ محدودیت مکانی ندارند و شما در هر مکانی بخواهید در منزل یا بیرون و در هر فاصله ای می توانید از آن استفاده کنید و در زمینه کراس پلتفرم هم بسیار قوی تر عمل می کند و از پلتفرم های بیشتری پشتیبانی می کند.

نقاط ضعف هدست های بی سیم :

اگر هزینه زیادی برای مدل هایی که از قابلیت های مثل شارژ سریع برخوردارند نکرده اید ، باید با باتری معمولی بیشتر مدل ها کنار بیاید.

قیمت هدست های بی سیم در مقایسه با هدست های سیم دار گرون تر می باشد، مدل های ارزون نیز وجود دارند اما نباید از آنها انتظار کیفیت ساخت و کیفیت صدای خیلی خوبی داشته باشید.

4. کیفیت ساخت :

build

منظور از کیفیت ساخت ، راحتی و دوام یک هدست گیمینگ می باشد. استفاده طولانی مدت از یک هدست گیمینگ می تواند منجر به پوسیدگی و خرابی شود، به این دلیل که هدست ها ساعت های متوالی و بدون وقفه مورد استفاده قرار می گیرند.

راحتی یک هدست همچنین به این معناست که از مواد تشکیل دهنده و طراحی راحت تری برخوردار باشند تا برای استفاده طولانی مدت و بازی کردن متوالی مناسب باشند. بنابراین استفاده از هدست های گیمینگی که از کیفیت ساخت خوبی برخوردارند برای عمر و دوام بیشتر هدست ها و همچنین درد کمتر به خصوص در ناحیه گردن و گوش ها و آسیب های شنوایی منطقی تر به نظر می رسد.

هدبندها :

headband

در حالت ایده آل شما یک هدست گیمینگ با هدبندی میخواهید که از ساختار قوس تمام فلزی برای دوام بیشتر استفاده کند. گاهی اوقات از ساختار پلاستیکی با کیفیت نیز استفاده می شود اما از نظر دوام از ساختار فلزی ضعیف تر عمل می کند. بنابراین بهتر است از خرید هدست هایی که از هدبند های پلاستیکی استفاده می کنند و پتانسیل خرابی بیشتری دارند برای هدر ندادن پولتان خودداری کنید.

علاوه بر ساختار فلزی موادی دیگر در ساخت هدبند استفاده می شود مانند فوم ، پارچه مخملی و چرم. این مواد تشکیل دهنده و میزان استفاده از آنها می تواند نقشی تعیین کننده در راحتی یک هدست گیمینگ داشته باشند.

به عنوان مثال یک هدبند ضخیم می تواند فشار سنگینی که برخی از هدست های سنگین به سر وارد می کنند را کاهش دهند.

گوشی هدست : ( Ear Cups )

earcups

همانند هدبندها ، گوشی های هدست نقش مهمی در راحتی یک هدست گیمینگ ایفا می کنند. گوشی های هدست نیز می توانند از فوم ، پارچه مخملی یا چرم ساخته شوند.

برای نهایت راحتی ، پارچه های مخملی از نوع Memory Foam بهترین هستند، برای گوش ها بسیار نرم هستند و تنها مقدار هوای کافی که گوش های شما نیاز دارند را به شما می دهند تا گوش های شما بعد از مدت زمان طولانی عرق نکند.

اما اگر اولویت شما ماندگاری و دوام طولانی مدت است ، چرم خالص بهترین گزینه است.

وزن :

هدست های سبک معمولا برای استفاده طولانی مدت راحت تر هستند ، اما این قضیه به این معنا نیست که شما باید هدست های سنگین را نادیده بگیرید، به خصوص که هدست های سنگین از مواد تشکیل دهنده با کیفیت تر ساخته شده و در نتیجه دوام و ماندگاری بیشتری دارند.

قضیه راحتی به طور کلی یک چیز کاملا شخصی است و اگر بتوانید هدست را قبل از خرید برای مدتی تست کنید ، از دوستانتان قرض کنید یا فروشنده اجاز بدهد بعد از مدتی اگر راضی نبودید هدست را برگردانید ، می تواند تصمیم بهتری برای خریدتان انجام دهید.

فقط این نکته را در نظر بگیرید که هر کسی می تواند برای چند دقیقه یک سری از مشکلات و ناراحتی هایی که هدست ها ایجاد می کنند را تحمل کنند اما احساس ناراحتی واقعی معمولا در گذر زمان و استفاده طولانی مدت از یک هدست ایجاد می شوند. بنابراین اگر فرصتی برای تست محصول دارید حتما از آن استفاده کنید.

5. جداسازی نویز ( Noise Isolation ) :

noise

جداسازی نویز یک اصطلاحی است که برای هدست هایی که صدای منابع بیرونی را با استفاده از طراحی فیزیکیشان بلاک می کنند به کار می رود. یک نمونه بارز در بین هدست ها با جداسازی نویز خوب هدست های Closed Back ( دو نوع هدست داریم : Open back که صدای بیرون رو می شنوید ، و Closed Back که صدای بیرون را کاملا مسدود می کند) که در دور گوشی هدست به محکمی به گوش می چسبند هستند.

جداسازی نویز ضعیف می تواند تاثیر منفی بر کیفیت صدا بگذارد. این قضیه به خصوص در بازی هایی مثل CS GO که جزئیات و صدا ها نقش تعیین کننده ای در برتری شما دارند از اهمیت بالایی برخوردار است.

6. Surround Sound : صدای فراگیر

صدای فراگیر در یک سری بازی های رقابتی مثل Overwatch می تواند با قابلیت ایجاد صدای چند کاناله برتری برای گیمرها ایجاد کند.

فرق Stereo و Surround Sound :

stereo vs surround

Stereo صدا را از دو کانال چپ و راست اسپیکر ها پلی می کند ، در حالی که صدای فراگیر همان صدا رو از طریق کانال های مختلف صوتی به گوش مخاطب می رساند. اهمیت دانستن این تفاوت ها در این است که شما باید تحقیق کنید که بازی موردنظرتان از کدام یک از این ویژگیها بهره بهتری می برند تا انتخاب بهتری داشته باشید.

به عنوان مثال بازی CS:GO صدای Stereo نسبت به صدای Surround برتری دارد.

7. میکروفون :

mic

میکروفون خوب یکی از موارد مهمی است که هنگام خرید یک هدست یا هدفون گیمینگ باید لحاظ کنید. به صورت کلی یک میکروفون خوب ویژگیهای زیر را دارد :

الف – استفاده از قابلیت حذف نویز برای افزایش شفافیت و کیفیت صدا

ب – استفاده از دستگاه ریموت بر روی هدست برای راحتی میوت کردن میکروفون

ج – در صورت استفاده از هدفون و اگر قصد خرید میکروفون جداگانه دارید ، خرید میکروفون های بوم توصیه می شود.

8. زیبایی :

Aetestic

بدون شک بیشتر گیم بازی کردن ها در داخل درهای بسته انجام می شوند بنابراین شاید برای برخی از گیمرها مهم نباشد که هدست از طراحی زیبایی برخوردار باشد یا نه. با این حال با صرف هزینه بیشتر و دانستن این قضیه که شما هر روز از این هدست ها استفاده می کنید خیلی ها علاوه بر دوام و کیفیت صدا به دنبال زیبایی در هدست موردنظرشان هستند.

در بعضی از طراحی ها ممکن است خیلی اغراق شده باشد و برای برخی از کاربران بیش از حد تجملاتی باشد یا برعکس در یک سری از هدست ها طراحی ها به شدت ساده و خسته کننده باشد و باب میل یک سری از گیمرها نباشد، در نهایت این قضیه کاملا به سلیقه شخصی شما بر می گردد.

در کنار رنگ و طراحی ، برخی از هدست ها از قابلیت نورپردازی RGB نیز استفاده می کنند که هدست را با رنگ های متنوع نورانی می کنند.

نتیجه گیری :

با لحاظ کردن موارد ذکر شده در این مقاله و نیازها و انتظاراتی که از یک هدست دارید و همچنین بودجه مورد نظرتان می توانید هدست مورد نظرتان را خریداری کنید. فقط نکته مهم این است که در صورتی که می توانید و فرصت تست کردن هدست برای شما فراهم است ، حتما از آن استفاده کنید تا از خرید خود مطمئن شوید.

 

 

 

دسته بندی هدفون و هدست
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بفرما!
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت